lauantai 20. helmikuuta 2010

Kolumneja, komisario Palmu

Hyvä, Johanna avasi pelin. Adminin valtuuksilla(eli en millään valtuuksilla) ehdotan, että kaikki laittaisivat edelliset kolumninsa tänne. Ei tarvitse hifistellä indesignin kanssa, tähän tekstikenttään voi myös kirjoittaa.

Itselläni on ainakin hankaluuksia terävöittää näkökulma, josta kirjoitan. Tulee poukkoiltua a sinne, b tänne.
- Lisätkää Räiskyltä + pienlukupiireiltä saatua palautetta kolumnienne perään?

Tuskin kenenkään tekstit olivat vielä sitä helmeisintä helmeä. Ehdottakaa opettajan ja muun palautteen pohjalta asioita joita pitäisi ottaa huomioon vastaisuudessa?

1. Kolumin pituus ja näkökulman terävöittäminen, tiivistys.
2.
3.
4..... jne.

Jos sopii, niin äxöniä vaan sitten.

4 kommenttia:

Jore Puusa kirjoitti...

Admin....kysy kujojen Vesa Saarikoskelta miten palstan leveyttä lisätään, silloin fonttikokoa pienentämällä tulee luettavamman näköistä palstaa.
-
Mielestäni esim kolumnin alussa voisi olla pieni esittelyteksti ja sitten kolumni kursivoituna.
Kannattaa ehkä laittaa kolumni aina postauksen runkoon eikä missään tapauksena kuvana, josta ei saa copypeistejä kritiikkiin.
Jorep

- kirjoitti...

Ei kukaan jaksa lukea jotain kursivoitua kolumnia.. En ainakaan minä?

TPaananen kirjoitti...

Täytyy kysyä Vesalta, en meinaan itse löydä valikosta tai html-koodista kohtaa, josta voisi tuota palstan leveyttä rukata.

Itse olisin myös Heidin tavoin kursivoimatta.

JA JOS JOLLA KULLA ON ONGELMIA SIINÄ VAIHEESSA KUN TEKSTI PITÄISI JULKAISTA, SE JOHTUU SIITÄ, ETTÄ BLOGSPOTIN TEKSTIEDITORI EI HUOLI KAIKKIEN TEKSTIKÄSITTELY OHJELMIEN MUOTOILUJA - itse pääsin ongelmasta kopioimalla tekstin käsitteylohjelmastani, open officesta, NOTEPADIIN ja tallentamalla sen TXT-TIEDOSTOKSI - sitten vasta kopioin ja liitin sen blogin tekstieditoriin.

Jore Puusa kirjoitti...

Muotoilut tehdään AINA vasta html editorissa.
Firefox osaa ne hyvin.
Toimittaja kirjoittaa aina raakatekstiä, joka sitten muotoillaan tarvittavalla tavalla siellä, minne teksti tulee loppukäyttöön.
Kursivointi oli yksi vaihtoehto, tekstin väriä ja fontin kokoa voi myös säätää, mutta visuaalisesti nämä kolumnit oikein huutavat vastausta siihen minne ne on tehty, mikä on brief jne.